världens finaste present

Nu i helgen fyllde jag år. Hela 33 år.... herregud! Tiden springer iväg så fort. Om man inte ser det på sig själv så ser man det oftast på sitt/sina barn.
Jag har två små troll ❤❤ en på snart 3 år och en på snart 8 år 😊 och jag tycker inte det var länge sen jag gick med gravidmage med vår snart 8-åring 😮
Han ville så gärna baka en tårta till mig när jag fyllde år, så vi bestämde oss för att göra en varsinn ☺ han fick lite hjälp, men övervägande har han gjort det mesta helt själv 😊 dekorationen är gjord helt av honom själv och hans egen fantasi. Hur glad blir inte en mamma när hon får en sån här fin tårta som present av sitt barn 😀😙!! 
Så här blev tårtan, en utav de finaste och godaste! Chokladbottnar med nutellagrädde och blåbärsgrädde. Spacklad och spritsad med mjölkchokladsmörkräm. 
Barn är verkligen kreativa och jag älskar deras sätt att tänka och utforska nya saker. Så låt barnen vara med när ni fejjar i köket, det är bra för både dom och dig ☺ 
Ha en superbra dag! 💗

Citronfromage

Recept på citronfromage:
 
*4 äggulor
*3 dl vispgrädde
*100 gram strösocker
*4 gelatinblad
*1 citron, skal och saft
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter. Vispa äggulor och socker till en luftig smet. Ta sen upp gelatinbladen och smält dom i vattenbad. Blanda sen med citronskal och saften. Häll ner blandningen i äggsmeten. Vispa grädden ganska hårt och vänd sen försiktigt ner i den svalna citronblandningen. Låt stå i kylen minst en timme innan du fyller tårtan med den, eller häll upp i glas och ställ kallt i kylen och servera som dessert. 
 
 
 

sick-sack mönster

 
Igår fyllde jag år och eftersom det är mitt uppe i allt stök med flytt och allt så bestämde jag mig för att göra en enklare tårta ☺ dock med en liten överraskning i när man skär i den 😉 lite speciell vill man ju att den ska vara ändå. 
 
Själva mönstret som är spritsad på tårtan är gjord med en öppen stjärntyll och sen sick-sackar man bara mönstret på tårtan. Små linjer för att få ett rakt mönster kan vara bra att göra innan man börjar spritsa, lika att markera mitten uppepå tårtan 😊
 
 
Så här ser tyllen ut ☺ 
 
För att göra tårtan lite mer speciell och spännande så valde jag att dela upp smeten till tårtbottnarna i tre skålar och sen färga i tre olika färger. Jag älskar ju färg, så eftersom det var min födelsedag så valde jag att färga med pastafärger och det i riktigt skarpa och starka färger 😊 färgerna jag använt mig utav är "Hot Pink" , "Golden Yellow" och "Teal".
Sen tog jag en färg i taget och gräddade till en tårtbotten-del ☺ när alla tre bottnarna var klara, fick de svalna och sen in i frysen ett dygn. Jag brukar alltid frysa in mina bottnar innan jag använder dom, för jag tycker de blir saftigare och lättare att hantera när de inte är helt nybakade. 
Resultatet utav tårtan blev såhär till slut: