Marmorering

(null)

Min syster fyller år i nästa vecka, men vi firade henne nu i helgen istället för mitt i veckan. Jag fick äran att göra hennes födelsedagstårta 😍 
Eftersom jag är mitt i en flytt så kände jag inte  att tid för en avancerad tårta fanns, så det fick bli en stilren tårta som inte tar så relativt lång tid att göra. 
Resultatet blev en marmorerad tårta, dekorerad med bladguld, caketopper och färska blommor 😍👌🏼 

(null)

Jag blev nöjd med storleken på tårtan ☺️ 24 cm i diameter och hela 16 cm hög! 😍 
Innehållet blev både vanilj-och chokladbottnar med blåbärsmousse och vaniljpannacotta 👌🏼 Spacklad med smörkräm och täckt med egengjord sockerpasta. 

Recept på vaniljpannacotta som tårtfyllning:

Ger ett lager i en normalstor tårta 25 cm

* 2 dl mjölk
* 2+2 dl vispgrädde 
* 2 äggulor
* 2 msk maizena 
* 2 msk strösocker 
* 1 msk vaniljsocker el 2 tsk vaniljpulver 
* 4-5 blad gelatin



Lägg gelatinet i blöt enligt paketets anvisning (jag använder alltid pulver)
Blanda mjölk, 2 dl grädde, äggulor, maizena och strösocker i en tjockbottnad kastrull och sjud under omrörning till krämen tjocknat. 
Den får absolut inte koka
Rör ner vaniljen och gelatinet i den varma krämen och låt svalna
Vispa 2 dl vispgrädde och vänd ner i krämen
Låt stelna i kylen eller fyll tårtan och låt det stelna med hjälp av tårtring eller smörcremes spritsad kant


(null)

Innan jag spacklade tårtan så valde jag att stoppa ner några sugrör i tårtan för att lagren inte skulle få för sig att flytta på sig under transporten. Den var ju ändå hela 16 cm hög! Här på bilden ovan så ser ni lagren och även två av sugrören som kommit fram efter att vi skurit i tårtan. 

(null)

Jag finns även på facebook: https://m.facebook.com/mikaelastartorcupcakes/
Kom gärna in för inspiration 🙂 gilla gärna min sida! 
Taggar: #marmorering #tårta #födelsedag #bladguld #blåbärsmousse #vaniljpannacotta;