Hallonmousse

* 250g hallon (går att byta ut mot t.ex. jordgubbar eller blåbär).
* 2dl vispgrädde
* 1 dl florsocker
* 4 gelatinblad
 
Gör så här:
Vispa grädden ihop med florsockret och ställ i kylskåpet.
Mosa jordgubbarna något. Det gör inget om det finns lite större bitar i, det är bara gott! Ta de mosade jordgubbarna och ha ner i en kastrull. Låt det småputtra en stund och rör så det inte bränner fast i botten. Om du använder dig av färska bär, tillsätt då en skvätt vatten.
Ta ifrån plattan och ha ner gelatinbladen, ett i taget. Låt det svalna ner till rumstemperatur, annars smälter grädden. Vänd sen ner jordgubbsmoset i grädden. Ställ in i kylen ett par timmar.

Kommentarer :

#1: Anonym

Står hallonmousse men det är jordgubbar i receptet, går det att byta ut till frysta hallon?

Svar: Hej! Tack för att du var uppmärksam 🙂 jag har uppdaterat inlägget.
Det går jättebra att byta ut jordgubbar mot hallon. Ta samma mängd 🙂
Mikaela Nordin

skriven

Kommentera inlägget här :