* 250g hallon (går att byta ut mot t.ex. jordgubbar eller blåbär).
* 4 gelatinblad
* 2dl vispgrädde
* 1 dl florsocker
* 4 gelatinblad
Gör så här:
Vispa grädden ihop med florsockret och ställ i kylskåpet.
Mosa jordgubbarna något. Det gör inget om det finns lite större bitar i, det är bara gott! Ta de mosade jordgubbarna och ha ner i en kastrull. Låt det småputtra en stund och rör så det inte bränner fast i botten. Om du använder dig av färska bär, tillsätt då en skvätt vatten.
Ta ifrån plattan och ha ner gelatinbladen, ett i taget. Låt det svalna ner till rumstemperatur, annars smälter grädden. Vänd sen ner jordgubbsmoset i grädden. Ställ in i kylen ett par timmar.
Mosa jordgubbarna något. Det gör inget om det finns lite större bitar i, det är bara gott! Ta de mosade jordgubbarna och ha ner i en kastrull. Låt det småputtra en stund och rör så det inte bränner fast i botten. Om du använder dig av färska bär, tillsätt då en skvätt vatten.
Ta ifrån plattan och ha ner gelatinbladen, ett i taget. Låt det svalna ner till rumstemperatur, annars smälter grädden. Vänd sen ner jordgubbsmoset i grädden. Ställ in i kylen ett par timmar.