Egengjord Sockerpasta

* 1msk gelatinpulver
* 4msk kallt vatten
* 1,5dl vit sirap
* 1msk rapsolja
* ca 17dl florsocker (ca 2 paket eller 1020 gram)

Gör så här:
Blanda gelatinpulvret med det kalla vattnet. Låt stå så det får svälla. Ställ sedan skålen över ett vattenbad och låt det smälta till en jämn smet. Tillsätt oljan och sirapen och blanda ordentligt. 
Häll upp florsockret i en stor skål och häll i blandningen. Blanda ihop med en slev, och när den blir fast nog att ta i så lägg den på bordet och knåda till en slät boll. Om du vill färga den så färga den nu, annars virar man in den i plastfolie och en plastpåse och lägger ner sockerpastan i en lufttät burk. Låt stå och dra sig i ett dygn innan den används.

Kommentarer :

#1: Anonym

Hej! Jag har en fråga. Hur länge håller sockerpastan? Tänkte göra den på onsdag och behöver den till 2 tårtor. En ska jag göra till fredag och den andra till söndag.
Tacksam för svar 😊

Svar: hej 😊
om du plastar in sockerpastan i plastfolie och i en plastpåse och sen ner med det i en lufttät burk så håller sig sockerpastan länge! så du kan absolut göra sockerpastan nu och använda den på onsdag 😊
Mikaela Nordin

skriven
#2: Anonym

Hur många tårtor kan man täcka med detta recept?

Svar: Beroende på hur stora tårtorna är och hur pass runt/tjockt man kavlar. Men jag täcker en 24-25 cm tårta med receptet och då blir det lite över 🙂
Mikaela Nordin

skriven

Kommentera inlägget här :