* 1msk gelatinpulver
* 4msk kallt vatten
* 1,5dl vit sirap
* 1msk rapsolja
* ca 17dl florsocker (ca 2 paket eller 1020 gram)
Gör så här:
* 4msk kallt vatten
* 1,5dl vit sirap
* 1msk rapsolja
* ca 17dl florsocker (ca 2 paket eller 1020 gram)
Gör så här:
Blanda gelatinpulvret med det kalla vattnet. Låt stå så det får svälla. Ställ sedan skålen över ett vattenbad och låt det smälta till en jämn smet. Tillsätt oljan och sirapen och blanda ordentligt.
Häll upp florsockret i en stor skål och häll i blandningen. Blanda ihop med en slev, och när den blir fast nog att ta i så lägg den på bordet och knåda till en slät boll. Om du vill färga den så färga den nu, annars virar man in den i plastfolie och en plastpåse och lägger ner sockerpastan i en lufttät burk. Låt stå och dra sig i ett dygn innan den används.
Häll upp florsockret i en stor skål och häll i blandningen. Blanda ihop med en slev, och när den blir fast nog att ta i så lägg den på bordet och knåda till en slät boll. Om du vill färga den så färga den nu, annars virar man in den i plastfolie och en plastpåse och lägger ner sockerpastan i en lufttät burk. Låt stå och dra sig i ett dygn innan den används.
Hej! Jag har en fråga. Hur länge håller sockerpastan? Tänkte göra den på onsdag och behöver den till 2 tårtor. En ska jag göra till fredag och den andra till söndag.
Tacksam för svar 😊