Den här moussen är otroligt god och somrig. Lite sådär lagom söt är den också. Det här receptet räcker till att fylla ett lager i en tårta som är omkring 24 cm i diameter. Lycka till :)
* 250g jordgubbar (färska eller frysta som är upptinade)
* 2 dl vispgrädde
* 1 dl florsocker (60 gram)
* 4 msk gelésocker multi
* 1 gelatinblad
* 1 lime
Börja med att vispa ihop grädden och florsockret, ställ den sedan i kylen.
Lägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten. Låt stå i ca 10 minuter.
Mosa jordgubbarna, det gör inget om det är olika storlekar på dom, det är bara gott :)
Ta 1 dl utav de mosade jordgubbarna och värm i en kastrull. Tillsätt sedan gelésocker samt gelatinbladet.
Låt det svalna en aning innan den blandas med de resterande mosade jordgubbarna.
Riv limeskal och ha ner det i den varma jordgubbsmoset. Låt eventuellt svalna lite till om det är nödvändigt. Det får inte vara för varmt, för då smälter grädden!
Vänd sedan ner jordgubbsmoset i den vispade grädden.
Ställ i kylen i ett par-tre timmar.
Lägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten. Låt stå i ca 10 minuter.
Mosa jordgubbarna, det gör inget om det är olika storlekar på dom, det är bara gott :)
Ta 1 dl utav de mosade jordgubbarna och värm i en kastrull. Tillsätt sedan gelésocker samt gelatinbladet.
Låt det svalna en aning innan den blandas med de resterande mosade jordgubbarna.
Riv limeskal och ha ner det i den varma jordgubbsmoset. Låt eventuellt svalna lite till om det är nödvändigt. Det får inte vara för varmt, för då smälter grädden!
Vänd sedan ner jordgubbsmoset i den vispade grädden.
Ställ i kylen i ett par-tre timmar.

Det ser jätte gott ut, måste prova det någon dag-
Maria