Hello Kitty födelsedagstårta

Nu är det ett tag sen som det modelerades figurer i sockerpasta, här i tårtverkstaden... dessa hello kitty-figurer fick bli först ut att pryda Engla & Esters födelsedagstårta sen jag tog upp hobbyn med tårtor och bakning igen ☺ 

 
Denna gång ville jag prova något nytt som jag inte provat förut. Så jag testade att blanda vit och rosa sockerpasta så det blev marmorerat. Det blev riktigt läckert! Och som jag har hört så ska det vara en trend för år 2016! 😊
 
Jag gjorde så här: 
(Tog såklart inga kort men jag ska försöka förklara mitt tillvägagångssätt) 😉
Jag tog fram vit & rosa sockerpasta (recept på egen sockerpasta hittar du här.) och beräknade med ögat hur mycket som skulle gå åt till tårtan.
Rulla ut två långa vita längder och en rosa. Alla tre ska vara lika långa. Fläta sen längderna och vik flätan på mitten. Knåda ut med handflatorna så det blir en platt och fast bit. Nu kan du välja att antingen kavla ut den och nöja dig med marmoreringen, eller så rullar du ihop biten och viker den på mitten och flätar ihop de två längderna. Sen kavlar du ut den till en rund bit som passar till din tårta, storleksmässigt. 
 
 
Själva blommorna glittrade jag till det med ätbart glitter i både guld & silver. 
Tårtan innehåller Vaniljbottnar med blåbärsmousse och glasskräm. 
 
Blåbärsmousse
 
* 250g blåbär
* 4 gelatinblad
* 3/4 dl strösocker
* 3 dl vispgrädde 
 
Ta fram blåbären och tina dom, om du använder frysta blåbär. Mosa dom sedan med en stavmixer till en slät kräm. 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 minuter. 
Häll blåbärsmoset och strösocker i en kastrull och låt det puttra i några minuter. Ställ sedan åt sidan och låt svalna. Vispa grädden och blanda grädden i det avsvalnade blåbärsmoset. Ställ kallt i några timmar innan du fyller din tårta.
 
Glasskräm
 
* 2dl vispgrädde
* vaniljkräm gjord på ca 4 dl mjölk. 
 
Blanda vispad grädde med vaniljkrämen, och fyll sedan tårtan.
 
Taggar: blommor, blueberry, blåbärsmousse, cake, egen, figurer, fondant, glasskräm, hellokitty, marble, marmorerad, recept, smörkräm, sockerpasta, sugarpaste, tårta;

Kommentarer :

#1: Joanna- Från 95- 65 kg!

så söt

Svar: Tack så mycket 💖
Mikaela Nordin

skriven

Kommentera inlägget här :